9 Mart 2016 Çarşamba

TEŞEKKÜR BİLDİRİMİ.

§  Turgay BAŞYAYLA ile Lezzet Yolculuğu Yozgat’da
§  Yozgat İlinde yapılacak köy çekimleri Sarıkaya ilçesi Hasbek Köyünde yapılmıştır.
§  Bu çekimlerde yöresel yemekler ve tanıtımı yer almıştır.
§  Çekim Hasbek Köyünde  23.02.2016 tarihinde saat:13.00 de başlamıştır.
Çekimi Organize Edenler:
Yozgat Belediyesi Kültür Müdürü Fadime SOLMAZ, Mesut DURU (Muhtar), Mehmet DURNA (Dernek Başkanı) Ömer GÜNGÖR, Yusuf Kenan KARAARSLAN, Orhan GÜNERİ, Erdal GÜNERİ, Hasibe KARABACAK, Hazemi DAĞKIRAN, Yusuf BEDO, Murat AKYÜZ, Mehmet DAĞKIRAN, Hacı Mustafa BALABAN, Şevki GÜNERİ ve Halit MAVİLİ;
·         Yemekleri yapan ve yemek  yapımına fiili olarak katkıda bulunan aşağıda adı soyadı yazılı köyümüz kadınlarına ve yardımcı olan bilcümle Hasbek Köyü ve çevre halkına teşekkür ederim.
 1.      Perihan DURNA     :  Kuru Fasulye yemeği
 2.      Bediye DURNA      :  Çörek ve kek,
 3.      Hatice AKYÜZ       :  Sulu köfte yemeği,
 4.      Rahime DURU        :  Mangır Aşı,.
 5.      Hatice DOĞANER  :  Şaştım Aşı,
 6.      Ayşe KUTLU           :  Sini tatlısı,
 7.      Necla BONCUKCU : Sütlü tatlısı,
 8.      Tülay GÜNERİ        : Su böreği,
 9.      Nüzhet GÜNERİ      : Bezdirme ve Revani Tatlısı,
10.    Oya AKYÜZ             : Tabak mantısı,
11.  Ayşegül ÇULHA       : Mıkla yemeği,
12.  Seher GÜNERİ          : Yaprak sarması, Kabaka tatlısı,
13.  Sema GÜNERİ           :  Mercimekli pilav, Gazoz tatlısı,
14.  Gülseren BALABAN : Lahana sarması, Madımak cacığı, Yoğurt, Pezik turşusu,
15.  Akkadın GÜNERİ      : Kavurga, Su böreği,
16.  Makbule GÜNGÖR    : Çerkez mantısı, Yufka yapımı,
17.  Ayşe YANALAK        : Yoğurt çorbası, ( Getirdiği malzemeler: Yumurta,Un, Patates, Soğan)
18.  Ayşe KAHRAMAN     : Getirdiği malzemeler: Yumurta, Un, Yarma, Kavurgalık Bulgur, Tereyağ
19.  Fatiş ERTÜRK             : Getirdiği malzemeler: Yumurta, Patates, Soğan Tereyağ
20.  Emine ÖZDEMİR        : Getirdiği malzemeler: Süt,
21.  Behican DURU            : Çerkez mantısı,
22.  Çiğdem DURU            : Getirdiği malzemeler: Süt, Yoğurt,
23.  Akgül AKKUŞ            : Getirdiği malzemeler: Yoğurt, Çay, Şeker, Yufka Ekmek,
24.  Sevda KIZIL                : Süt, Tezek,
25.  Azime KOÇAK           : Sini Tatlısı, Barbunya Yemeği, Hoşaf kaynatma,
26.  Meliha ŞAHİN            : Arabaşı,
27.  Gülseren GÜNERİ      : Arabaşı
28.  Zülbiye GÜNERİ        : Getirdiği malzemeler:  Çörek, Peynir, Yoğurt,
29.  Güleser TERMEZ       : Sini Tatlısı, Madımak Cacığı, Yufka Ekmek,
30.  Şerife TÜRKER          : Madımak Cacığı, Yufka Ekmek, Yumurta,
31.  Miyase TURGUT        : Getirdiği malzemeler:  Yumurta, Tezek
32.  Saliha DAŞ                  : Çörek, Bazlama,
33.  Fadime BOSTANCI     : Bazlama,
34.  Döndü ÖZKAN            : Bazlama, Yufka Ekmek,
35.  Nuray KAHRAMAN   : Getirdiği malzemeler:  Yumurta, Ekmek, Un,
36.  Şehnaz BEDO              : Kuru Fasulye Yemeği, Bulgur pilavı, Turşu,
37.  Osmaniye GÜNGÖR   : Patatesli Börek, Katmer,
38.  Hazemi DAĞKIRAN   : Yayla Çorbası, Mercimekli Pilav,
39.  Hülya KARABACAK  : Su Böreği, Bulgur Pilavı,
40.  Canan AKSOY             : Mercimekli Pilav, Yufka Ekmek,
41.  Huri DENEN                : Bazlama, Yufka Ekmek,
42.  Akgül DOĞANER       : Dene Yağlaması,
43.  Zeliha BEDO                : Düğürcük Çorbası,
Yemek yapımı sırasında Sarıkaya eşrafından Ali ESMER’in kızı Hicran ESMER ve fotoğrafçısı  tarafından çekimler yapılmıştır. Kendilerine ayrıca teşekkür ederiz.
Not : İsmi sehven yazılmayan var ise bildirilmesi durumunda derhal listeye eklenecektir.

2 yorum:

  1. Bütün katılımda ve katkıda bulunanlara gönülden teşekkürü bir borç bilir ve hepinizi candan selamları, satılar.

    YanıtlaSil